Over Nuwenhuys

De sociale onderneming zonder winstoogmerk ‘Dagverrijking op Landgoed Nuwenhuys’ biedt doordeweeks intensieve begeleiding aan maximaal 9 mensen met een matig tot ernstige lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bij ons staat de ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking centraal.

Dagverrijking is ons woord voor dagbesteding. Wij doen het namelijk anders: elke dag zorgen drie professionele zorgbegeleiders en 1 of 2 vrijwilligers ervoor dat de dag van onze medewerkers met een beperking verrijkt wordt. De activiteiten die zij met elkaar ondernemen zijn allemaal nuttig, leerzaam, leuk en gezond voor lichaam en geest. Onze medewerkers met een beperking leveren zo op hun manier een waardevolle bijdrage aan de sociale onderneming. De beschikbare zorgbudgetten zijn niet toereikend voor de zorg die wij willen bieden. Daarom zorgen we voor extra inkomsten:

  1. Organisaties kunnen bij ons vergaderen en genieten van versbereide versnaperingen, lunch en eventueel borrel en diner
  2. Mensen kunnen het vakantieverblijf met de aangepaste voorzieningen huren
  3. Wanneer er geen vergadering is en wanneer het past in het programma van de groep, zijn passanten welkom in ons winkeltje om iets leuks of lekkers van eigen makelij te kopen en tegelijk iets te drinken of snoepen.

In 2016 zijn Jean-Marie en Annina van Logtestijn eigenaar geworden van de Rijksmonumentale langgevelboerderij in het buitengebied van Breda. Zij zetten de gebouwen en de 9.2 ha grond in voor het bevorderen van de interactie tussen mensen met en zonder een beperking. Vanaf november 2021 is Nuwenhuys de werkplek voor hun meervoudig beperkte zoon Philip en 8 andere mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Jean-Marie en Annina van Logtestijn eigenaren Landgoed Nuwenhuys
Deze film toont het ontstaan van de Vlaamse Schuur