Dagverrijking

Vanaf november 2021 kun jij in een groep van 10 mensen met een (ernstige) verstandelijke (en lichamelijke) beperking bij ons aan de slag. Uniek bij Nuwenhuys is de intensieve begeleiding: minimaal 1 begeleider op drie mensen met een beperking. Deze intensieve begeleiding brengt jouw talenten tot bloei.

Vind je het leuk om mensen te ontmoeten? Houd je van afwisseling? Dan hopen we dat jij je aanmeldt.

Onderaan deze pagina zie je veel gestelde vragen met de antwoorden.

achter de ijsco kraam

Dit doe je bij de dagverrijking

Bij Nuwenhuys ben je onze gewaardeerde medewerker in plaats van cliënt. Met intensieve begeleiding zorg jij ervoor dat de bezoekers het leuk hebben. Je doet wat bij je past en wat je op dat moment fijn vindt. Er zijn verschillende soorten werkzaamheden:

  • Bezoekers verwelkomen en verzorgen
  • In de keuken aan het werk 
  • In de tuinen aan het werk
  • Met de dieren aan het werk
  • In de landwinkel aan het werk
  • Samen ontspannen
intensieve begeleiding

Intensieve begeleiding

Nuwenhuys biedt intensieve begeleiding: minimaal 1 begeleider op drie medewerkers met een beperking. Gekwalificeerde zorgbegeleiders zorgen er samen met de Nuwenhuys vrijwilligers en stagiairs voor dat jij elke dag weer dingen meemaakt die jouw dag verrijken.

In jouw individuele begeleidingsplan staat welke talenten en vaardigheden jij wil ontwikkelen.

ontmoetingen op nuwenhuys

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de dagverrijking?

Op maandag 1 november 2021.

Waaruit bestaat de dagverrijking?

Ontmoetingen met bezoekers: gasten welkom heten en vertellen wat er te doen is, samen met bezoekers iets drinken en kletsen, met bezoekers het terrein verkennen.

In de keuken aan het werk: koeken en taarten bakken, een gezonde lunch voor de gasten bereiden, brood bakken in het Bakhuys, groenten en fruit uit de tuin inmaken.

In de tuinen aan het werk: in de Moestuyn, Pluktuyn en het Voedselbos werken en oogsten.

Met de dieren aan het werk: de wei schoonhouden, de dieren verzorgen.

In de landwinkel aan het werk: eigengemaakte producten verkopen.

Samen ontspannen: muziek maken, meedoen met de Nuwenhuys activiteiten.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit 10 personen. Iedereen heeft een (ernstige) verstandelijke beperking, sommigen hebben ook een lichamelijke beperking.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Er is 1 professionele zorgbegeleider op 3 cliënten. Ook zijn er elke dag meerdere stagiairs en vrijwilligers aanwezig. Hierdoor is er veel 1 op 1 begeleiding mogelijk.
Elke dag bespreekt de begeleiding met elkaar wat zij gaan doen om de dag van de medewerkers te verrijken. Het individuele begeleidingsplan is daarvoor de basis.

Hoe meld ik me aan voor de dagverrijking?

Neem contact op met Annina van Logtestijn, tel: 06 5115 5215, info@nuwenhuys.nl. De eerste stap in de aanmelding is een oriënterend gesprek waarin we wensen en verwachtingen bespreken.

Wat kost de dagverrijking?

Jouw bijdrage voor deze 'intensieve begeleiding groep' in 2021 is afhankelijk van jouw indicatie en het bijbehorende budget voor dagbesteding. Wij hanteren hiervoor de Nza tarieven.