Nieuws

Samen op Verhaal – december 2022

Nuwenhuys organiseert twee keer per jaar het project ‘Samen op Verhaal Komen op Nuwenhuys’. We koppelen kinderen uit het regulier onderwijs aan kinderen uit het speciaal onderwijs. Samen verkennen ze elkaars leefwerelden, met Nuwenhuys als decor.

Gedurende een periode van vier weken komen de kinderen een aantal keer bij elkaar. Eerst krijgen de kinderen van het reguliere onderwijs een voorlichting over ‘kinderen met een beperking’. De eerste kennismaking tussen de kinderen vindt plaats op de school van het speciale onderwijs. Daarna werken de kinderen samen aan het maken van materialen die tijdens het verhaal nodig zijn. Tot slot wordt het verhaal samen verteld en ervaren op Landgoed Nuwenhuys.

In december 2022 stond er weer een editie van dit mooie project op de planning. De leerlingen van de Dokter de Visserschool kwamen verdeeld over 4 weken in de maand december Samen op Verhaal. De ontmoetingen waren erg bijzonder.

Geniet mee van deze momenten.

Rondleiding op de school van de kinderen met een beperking.
Voor de kinderen met een visuele beperking van het speciaal onderwijs zijn er voelboeken, leerlingen mochten dit ervaren.
Toen was het tijd om kennis te maken met elkaar – Sky en Moos
Hier werken de kinderen samen aan het maken van materialen die ze tijdens het verhaal nodig hebben.
Tijdens de tweede keer samen, ervaarden ze elkaars leefwerelden. Hier zie je hoe Willem en Anne samen braille oefenen.
Ervaren hoe het is om drinken in te schenken zonder dat je het ziet.
Ontspannen hoort daar ook bij – Nox en Lars. Heel belangrijk voor kindjes met een beperking omdat ze vaak moeite hebben met prikkelverwerking.
Elkaar voor de tweede keer terug zien, dit keer op Landgoed Nuwenhuys. Lars verwelkomt Nox!
Een vrolijk weerzien bij Pip en Djaro!
Tijd om het verhaal te ervaren en te horen welke missie ze samen mogen volbrengen!
Één van de team spellen, kegelen – Joop, Tobi en Siebe.
Pip en Djaro zijn lekker bezig om alle kegels om te gooien.
Samen voelen welke structuur het fijnst is en welke het grofst is. Om deze vervolgens op volgorde te leggen en een rebus op te lossen.
En tot slot samen feestvieren, de missie is volbracht!