Nieuws

Donatie van stichting Ganesha! 

Stichting Ganesha organiseert jaarlijks minstens één fundraisingactiviteit, meestal een fietstocht, om sponsorgelden te verkrijgen. Daarmee ondersteunt Ganesha projecten met verstandelijk beperkten in Nederland. We zijn enorm dankbaar dat de Dagverrijking op Nuwenhuys dit jaar tot één van die projecten behoort.

Solange, die al bijna haar hele leven in Breda woont, heeft een groot hart en een enorme passie voor fietsen. In 2001 richtte ze de stichting Ganesha op waarmee ze haar passie voor fietsen combineert met haar wens om goede doelen te steunen.

De uitdaging dit jaar: De bergen in!

Afgelopen september reisde ze af naar Bormio, aan de voet van bergpas Stelvio, om daar een sportieve uitdaging aan te gaan. Dit jaar was haar inspiratie wielrenster Annemiek van Vleuten. Op dit moment is Annemiek, by far, de beste wielrenster volgens Solange. Solange heeft veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen, toewijding en de prestaties die daar op volgen. Daarom fietste ze één van de trainingsrondes van Van Vleuten. Een serieuze rit!

Hier gingen maanden van training aan vooraf. Vanaf het voorjaar heeft Solange zowel binnen als buiten getraind. De trainingen variëren, van duurtrainingen in de Ardennen tot specifieke klimtrainingen, en zowel solo als met haar wielerverenigingen.

In september 2022 was het zo ver en volbracht Solange de ronde van 124km met 2.650 hoogte meters succesvol. Met name de eerste klim was pittig, ruim 33 km. Hierna volgden nog twee kortere klimmen van 8 km. Zelf zegt ze hierover:

“Het is een kwestie van niet opgeven, ik weet dat ik het kan. Gewoon blijven trappen!”

Een geweldige prestatie vinden wij! Solange blijft bescheiden. We zijn trots en dankbaar. De donatie wordt gebruikt voor de invulling van een bedankmiddag in November voor alle vrijwilligers op landgoed Nuwenhuys, die de dagverrijking op Nuwenhuys mede mogelijk maken.   

Nieuwsgierig naar stichting Ganesha en Solange’s eerdere sportieve uitdagingen? Hier is terug te vinden welke uitdagingen zij de afgelopen 20 jaar is aangegaan.

Dit is de ronde die Solange fietste!