Omgeving van Landgoed Nuwenhuys

Landgoed Nuwenhuys ligt in het prachtige Markdal, naast het Mastbos. Eeuwenoude cultuurhistorie in combinatie met een prachtig afwisselend landschap: beekdalen, heidevelden, bossen en landgoederen. In de omgeving van Landgoed Nuwenhuys valt er veel te beleven. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen midden in de natuur.

luchtfoto nuwenhuys

Wil je liever actief bezig zijn? Wij organiseren zelf regelmatig activiteiten en workshops. Er is genoeg te doen in omgeving van Landgoed Nuwenhuys.

Gezelligheid in de buurt van Landgoed Nuwenhuys

Het gezellige Ginnekenmarktje ligt op steenworp afstand. Het wordt ook wel de meest bourgondische spot van Breda genoemd. Hier vind je een mix van winkels, horeca, kunst en antiek. Ook zijn er veel leuke events zoals de jaarlijkse braderie, de kerstmarkt en Hartje Ginneken.

Breda centrum ligt een paar minuten rijden verderop. Hier zijn ook vele goede restaurants en knusse kroegjes te vinden.

Op loopafstand van Landgoed Nuwenhuys is het pittoreske dorpje Ulvenhout te vinden. Hier kun je het bourgondische leven proeven in de leuke restaurants, cafe’s en koffiebars.

Fietsen door het Markdal

Het is heerlijk fietsen door het Markdal richting België, over de Strijbeekse Heide en door het Ulvenhoutse bos en het Mastbos. Onderweg zijn er verschillende gezellige horecagelegenheden om te verpozen. Fietsknooppunt 36 is bij Nuwenhuys.

Download route
Omgeving van landgoed Nuwenhuys - Fietsen Markdal

Ontdek het Mastbos

Vanuit Landgoed Nuwenhuys loop je het Mastbos in, een eeuwenoud bos vol historie en dierenleven. Wandel van smalle paden naar open beukenlanen, over heide, langs loofbomen en door donker naaldbos.

Tussen de 500 jaar oude bomen kun je boommarters, reeën, vossen, egels en eekhoorns tegenkomen. In de toppen zit een variatie aan bosvogels. Bij het grote ven kijk je uit over grote jongens als de zilverreiger en de lepelaar.

Download route
Omgeving van landgoed Nuwenhuys - Mastbos